ADVERTHOLOGY

Tuesday, July 8, 2014

nak tukar duit raya RM6?




Kakak saya tiba tiba SMS dan tanya nak tukar duit raya. Saya ok je since memang tiap tiap tahun saya akan tolong tukarkan duit raya untuk adik beradik saya. Tapi bila dia bagitau dia nak note RM6, saya mula wondering. Mana datangnya note RM6 ni sebab masa pihak bank order stok duit raya dari bank negara sebelum ni memang tidak ada diberitahu pasal kewujudan note ni.

So, kakak saya SMS imej di atas untuk kepastian. Well, saya tak tahu samada imej tu betul atau tak sebab saya yang keje bank ni pun takde dapat memo pasal duit RM6 ni. Maybe edit je kot. Saja diorg ni nak main main.

So, saya cakap kat kakak saya yang duit macam tu memang takde. Kalau ada pun duit yang macam dalam gambar bawah ni.... errr, nak ke?















Ahaksssss..... :-)



25 comments:

Azrin Rahim said...

heheheh..pandai2 tu gurau dgn akk...
adeh, tpy mmg pelik jugalah, xpernah plk dgr pasal note rm6 nie

Anasyg said...

:) cantum RM1 dgn RM5 pun boleh.

MizzTina said...

hahahah..pun boleyyy

Teacher Basariah said...

huhu..tula..hr tu terkena dlm wasap group..(T T)

Sal Bee Yah said...

hehe..tak taulah sape yang pekena sape ni..

Dkna Abza said...

bila agaknya keluar duit rm6 nie kan hehehee

aizamia3 said...

hehehe.. dah terkena dah hari tu..

Azlan Strider said...

damnn...tengok gambar mula2 tadi ingatkan betul2 bank keluarkan edisi khas untuk raya...rupanya orang edit..hehehe

Regards,
-Strider-

caliph shuriken said...

hmm, sy pun dapat pic note cmni, huh...

DHAGI said...

Hahaha..kalau duit rm6 ada.brg dlm linkungan rm5 ada kebarangkalian naik juga.

ma ❥ said...

hehehe 5 + 1 haha

Marou Apple Hijau said...

alahai rm6

Hazmin Hamudin said...

Elok la takda note RM6 tu. Menyusahkan pulak nak kira. Lagi satu kalau ada kira naik lagi lagi la duit raya daripada RM5 kepada RM6. Haha

JR said...

Kalau betul2 ada duit RM6 pasti nilainya sangat tinggi di pasaran....

ctpayong said...

assalamualaikum wbt.

inovasi! kreatif dan luarbiasa.

laporan kompas petang dari Indonesia....kehkehkeh.

terbaiklah entri ni. dari buat entri tambah dosa...ye tak? 👍✌️

Titisan Hujan said...

aiyarkk..seyes ingtkan ada betol2 dh

Suria Lekatlekitgurl said...

kalau betul mesti ada announcement dah kan.. kekekeke

Kira Sakura said...

Kalau taun sblm ni rajin housemate tlg tukar duit raya tp taun ni dia dh pindah kena tukar sndiri huuuu

Hans said...

hahahaa
diorang edit duit RM50
nampak sangat
kalau betul ada duit RM6 macam tu..
saya rasa buruk sangat design tu
hehehe

zaza zehra said...

nak nak..ahahah... :D

Syazana Zainn said...

kretip sgt rm6 yg belah bawah tu hihi

Tinta Lana said...

Salam.

Bersungguh yg editnya tu pun..sampai 3x angka 6 tu dibubuhnya,hehe

elly nadyra said...

astaga

una berry said...

bank tempat saya kerja pun orang tanya pasal rm6 ni.siapalah yang bawa khabar angin ini..ehehe

Cetusan Minda said...

rakyat malaysia mmg kreatif ... sape lah yg gatal tgn agaknya ... heheheee