Friday, June 19, 2015

tukar duit raya



Puasa baru masuk hari kedua, ramai customer yang dah tanya pasal duit raya. 

Ok lah, normally bank akan edar duit raya sekitar minggu kedua dan akan cuba dihabiskan stok yang ada pada akhir minggu ketiga Ramadhan. Sebab apa? Sebab terlalu awal nak edar minggu pertama Ramadhan dan mengelakkan crowded yang melampau pada minggu terakhir kat bank. Sebab minggu terakhir Ramadhan tu nanti confirm bank juga akan short of staff sebab staff bank juga manusia biasa dan bukannya robot. Diaorang nak beraya jugak so akan ada yang sudah mula bercuti. Dan adalah tidak berbaloi untuk korang berjam jam tunggu que kat bank semata mata nak tukar duit raya. So, tukar awal, jangan tunggu last minit.



15 comments:

aizamia3 said...

Tak fokus tak fikir pun lagi mengenai keperluan untuk beraya..

MizzTina said...

tlg tukarkan boleh?

smbotak said...

aku ada cadangan, apa kata kalau bank sediakan mesin khas yang boleh tukar duit tu. ala macam mesin beli token atau mesin tukar duit syiling kat pasaraya tu la.

Hafizin Jamil said...

tulang tukar kan bosss. hehehe.

Hafizin Jamil said...

tulang tukar kan bosss. hehehe.

Hafizin Jamil said...

tulang tukar kan bosss. hehehe.

Pha Is said...

baru start keje tahun ni, member dah tanya dah siap duit raya ke belom.. then baru teringat, start tahun ni dah kena bagi duit raya..

aswadz said...

minggu ke-2 dah boleh tukar duit ye. bagus la kalau macam tu.

EH - Ekslamasi Holistik said...

Raya dan duit raya satu yang dominan masyarakat dewasa ini. Selamat menunaikan ibadah berpuasa Ewanthology.....

Nizam.Ariff said...

Aku cdgkn kita mansuhkn budaya duit raya ni...

Sue Bee said...

Dah trend zaman sekarang,kan..

kak gojes said...

tahun lalu KG tukar duit...semuanya duit baru..hihi seronok pegang duit baru bau bank lagi kan. Apapun duit raya ni sejak KG dari kecik sehingga beranak pinak ni masih wujud duit raya..(utk family KG la)

Jom la sertai

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 hadiah lumayan tau RM3100 untuk dimenangi...ada juga duit raya kalau menang...

Kira Sakura said...

ok noted!!! minggu depan dah boleh pegi beratur dekat bank pulak

afiqah diyana said...

Tapi ada hari and waktu2 je yang boleh.. huhuhu

budakbandunglaici said...

nak duit raya!