ADVERTHOLOGY

Friday, March 17, 2017

Ada apa dengan Pulau Pinang?



Jika tahun lepas bercuti ke selatan tanah air, tahun ni plan nak menuju ke utara.

Pulau Pinang menjadi pilihan. Oleh kerana ini kali pertama saya dan keluarga akan bercuti area sana so puas jugaklah duk Google tempat menarik di Penang termasuklah penginapan yang bersesuaian untuk kami yang dah berkeluarga ni.

Antara yang wajib sudah tentulah nak try nasi kandar yang popular kat sana. Nak pusing pusing Georgetown sebab dengar cerita banyak port menarik kat area tu. Dan sudah pasti nak usha2 Hard Rock Cafe Penang.

Kalau ada orang Penang atau yang pernah bercuti kat Penang boleh lah share port best2 atau tips2 berguna untuk saya jadikan panduan ketika bercuti di sana nanti.

9 comments:

Raihanah Ahmad said...

best penang skrg kan, tengok ramai yang post trip ke penang mmg best

ZULHILMI TEMPOYAK said...

batu ferenggi padang kota.. jalan2 naik beca. hehehe

cinta said...

Try golden sands resort dkat batu feringi. Tepi pantai. Best klau bwk ank2. Ada indoor kids gym n slide yg tinggi tu free utk 2 ank n parent klau xsilap. Jln kaki je nk ke hard rock. Pool dia pn best. Menarik n well maintaind. Kdg2 boleh terserempak dgn maskot dia. Bdk2 suka. Makanan dia best n sgt pelbagai. Sesuai utk family. Tp blk yg sea view boleh tahan mahal. Bilik paling murah pn klau x silap 400 lebih. Kecik n mgkin mngadap tanah perkuburan Islam. Overall best n berbaloi. Harap maklumat ni membantu. Try tanya pakcik gugel pulak.

ewanthology said...

@cinta : terima kasih, jap lagi google golden sands resort tu...nk tgk gak pic2 area tu...dengar mcm menarik :-)

ewanthology said...

@zulhilmi tempoyak : tapi kat melaka dah puas naik beca....hehe

ewanthology said...

@raihanah ahmad : tu yg buat teringin nak pegi tu...hehe

Kira Sakura said...

suami orang penang hihihi

kalau nasi kandar boleh try dekat masjid india tak silap nya. nasi kandar beratur. situ macam bersih sikit. penang banyak pantai. tapi sekarang musim hujan. dan jangan lupa jeruk madu pak ali. sedap!!!!!

ewanthology said...

@kira sakura : terima kasih.. ada kesempatan akan dicuba :-)

aswadz said...

banyak tempat menarik kalau google. cuma sesetengah tempat tu kena jenuh menghadap jem. tapi ada tempat yang boleh travel dengan sewa basikal.