ADVERT

Saturday, August 5, 2017

epidemic


Orang kita sekarang ni dah ada penyakit baru iaitu main henpon ketika memandu. Yang follow belakang memang selalu hangin je kalau dapat driver macam ni kat depan. Kereta kejap ke kiri, kejap ke kanan, kejap slow, kejap laju. Kat traffic light pulak lepas 10 saat  lampu hijau pun belum tentu kereta dia nak bergerak sebab leka sangat layan henpon. Tak boleh nak tinggal henpon tu walaupun sekejap.

Kalau merbahayakan diri sendiri sahaja mungkin tidak mengapa. Tapi silap silap orang yang tak buat salah pun kena jugak. Memang parah lah. Tak pasal pasal.

Tapi itulah, kita ni selalunya bila dah kena (accident) baru nak menyesal. Itupun kalau betul betul menyesal. Kadang kadang tu seminggu dua je menyesalnya. Lepas tu buat balik.





5 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

aku adalah jenis orang yang paling tak pandai bekerja, sambil menyambil guna telefon.

walau aku tengah mengadap pc dan supposed to be aku boleh gerak dua kerja dalam satu masa.

apatah lagi time driving, aku letak hp dlm beg selalunya.

Nizam.Ariff said...

Handphone dah jd pandemic??? Huhuhu

cinta said...

Sy seorg yg sopan santun (rasanya). Tp klau nmpak org drive terhegeh-hegeh sbb asyik dgn henpon rasa nak sepak tanpa rasa bersalah.

nini said...

Hahahapernah kena tahan gara gara main fon semasa drive...nasib baik lepas...

aizamia 3 said...

Ada juga cuma tengok pada situasi lah.. bukan main belasah je.. huhuhu..