ADVERTHOLOGY

Monday, September 17, 2018

anda dapat apa yang anda bayar


Baru baru ini nombor telefon saya dimasukkan kedalam whatsapp group oleh wakil Joint Management Body (JMB) sebuah Apartment. Whatsapp group ini ditubuhkan bagi memberi peluang penghuni penghuni Apartment berkenalan antara satu sama lain dan juga sebagai medium untuk mereka berkongsi pendapat tentang permasalahan yang berlaku di kawasan tersebut.


Oleh kerana saya menyewakan Apartment tersebut dan sudah tentulah tidak menetap disitu, Dalam banyak perkara, saya memilih untuk menjadi pemerhati. Antara permasalahan yang dikongsi ialah mengenai sikap penghuni terutamanya penyewa yang pengotor. Meludah di dalam lif, membuang sampah merata rata, membuat bising di tengah malam, parking di lot parking orang lain. Yang foreigner terutamanya 'awang hitam' gemar melepak dikawasan permainan kanak kanak diwaktu malam. Minum minuman keras sampai mabuk dan membiarkan tin/botol minuman keras bersepah dikawasan tersebut. Yang kaki rokok gemar hisap rokok di balkoni. Bila dah selesai main campak je puntung dari balkoni. Ada penghuni hang mengadu puntung dan abu rokok landing kat balkoni rumah mereka yang ditingkat lebih bawah.


Saya merasakan senario itu berlaku dimana mana. Permasalahan yang sama dihadapi penghuni yang menduduki rumah jenis apartment. Keinginan tinggi manusia yang mahukan kediaman yang selesa, moden dan mempunyai fasiliti yang baik dan pelbagai.Tetapi sayangnya, sikap mereka tidak selari dengan kehendak. Mahukan fasiliti kelas satu tetapi sikap kelas tiga. Kalau sikap macam ni berterusan, fasiliti yang elok dan cantik pun lama lama boleh hancur. Hancur dengan tangan orang yang berangan angan mahukan faciliti kelas satu itu sendiri.


Sebagai langkah pencegahan, pihak JMB telah memasang CCTV di kawasan hot-spot, menampal notis amaran malahan gambar individu yang tertangkap oleh CCTV juga dipamerkan. Tetapi sikap yang tidak elok ini memang susah nak diubah. Masing masing pun dah besar, takkan nak diajar lagi?


Tanggungjawab pemilik dalam mendapatkan penyewa juga ditegur. Jangan hanya memikirkan asalkan ada penyewa kira okay lah. Mereka ada berbincang sesama mereka untuk tidak membenarkan foreigner terutamanya awang hitam ini menyewa dikawasan tersebut kerana permasalahan banyak yang bermula dari mereka. Tetapi saban hari makin ramai pula yang menyewa disitu. Apapun, bincang sekadar berbincang. Siapalah segelintir mereka yang mampu menghalang. Pemilik juga ada komitmen bulanan dengan bank yang harus ditunaikan. Dan, dengan adanya penyewa, ianya banyak membantu tanpa mengira siapa penyewa tersebut.


Sedikit sinis. Adanya ahli group yang redha dan menyifatkan senario ini seperti ' U get what U pay'Anda bayar untuk memiliki sebuah rumah apartment. Maka anda seharusnya faham dengan permasalahan yang bakal dihadapi seperti ini. Jika anda bayar untuk memiliki rumah 'landed' teres mungkin masalah ini tidak perlu dihadapi. Tetapi anda memilih untuk memiliki apartment. Maka, hadap sahaja lah.



Adil?


Thursday, September 13, 2018

Tanggungjawab Sosial : Berhati hati dengan sindiket penipuan (scammer)


Walaupun acap kali diperingati melalui iklan iklan di TV mahupun cetakan akhbar mahupun flyers tetapi kes individu tertipu dengan scammer sehingga kerugian wang ringgit yang banyak masih juga berlaku. 

Kadang kadang tak boleh nak hadam secara logiknya apabila seseorang individu sanggup memindahkan wang simpanan mereka dengan jumlah yang banyak ke akaun individu lain yang tidak dikenali selepas mendapat ugutan melalui telefon dari nombor dan individu yang tidak dikenali yang memperkenalkan diri sebagai anggota polis mahupun kastam yang mengugut dan mendakwa anda terlibat dengan aktiviti yang melanggar undang undang walaupun hakikatnya anda sendiri mengetahui anda tidak terlibat langsung dengan aktiviti tersebut.

Anyway, jika anda benar benar bersalah. Polis takkan call. Tau2 je dah ada depan rumah bawa waran tangkap.

Antara modus operandi sindiket penipuan ni selain dari mendakwa anda terlibat dengan aktiviti haram ialah ahli sindiket akan call mangsa dan menyamar sebagai kakitangan bank, pegawai mahkamah atau ejen kutip hutang dan mendakwa mangsa mempunyai hutang tertunggak yang perlu dilangsaikan dan tindakan mahkamah akan diambil. Maka, jika mahu selesai diluar mahkamah, mangsa perlu memindahkan sejumlah wang ke akaun pihak ketiga dan diugut supaya tidak memberitahu ahli keluarga berkenaan hal ini. Yang macam ni pun ada yang tertipu walaupun mangsa sendiri mengakui takde buat pinjaman dengan institusi perbankan tetapi mengaku takut kerana diugut di telefon.

Berhati-hatilah dan jangan mudah terperdaya.
Sedikit peringatan untuk dikongsi bersama.


  • Jangan mudah percaya dengan panggilan telefon dari individu yang tidak dikenali apatah lagi berkaitan hal serius seperti hutang bank mahupun tuduhan jenayah. Dapatkan maklumat lebih lanjut dengan terus ke bank atau balai polis.
  • Jangan membuat pindahan wang ke pihak ketiga atas alasan penyelesaian secara baik. Hakikatnya tiada arahan sepatutnya dibuat melalui panggilan telefon.Sepatutnya secara bertulis.
  • Jangan dedahkan maklumat peribadi anda kepada individu yang tidak dikenali ditelefon seperti no kad pengenalan, no akaun bank, no pin atm kad, username dan password internet banking.
  • Jangan benarkan individu lain menggunakan akaun anda atas apa alasan sekali pun.
  • Buat laporan polis jika menerima panggilan telefon yang mencurigakan di mana individu meminta anda untuk memasukkan wang kedalam mana mana akaun.


Saturday, September 8, 2018

Social Responsibility : Beware of Snatch Thieves


Tips to Ensure You Don't Become a Victim of 
Snatch Theft and Pickpocketing


1. Be Alert of Your Surroundings
Always walk against traffic, on the inside of a sidewalk with your belongings kept away from the street side of the curb. Keep a close eye on any moving vehicles, particularly motorcycles with pillion riders. Be cautious at busy intersections and when crossing street
2. Be Aware of How You Carry Your Belongings
Be cognisant of how you carry a handbag, backpack, or parcel. Holding it in your hand beside you, or casually slung over your shoulder or behind you, makes you an easier target. Handbags should be held close to your body in front of you, and backpacks should be slung over both shoulders on your back. Be sure to fasten any closures of the bag.
3. Walk in a Group
If possible, walk with a group of people and avoid poorly lit streets, shortcuts, and narrow alleys.
4. Do not be preoccupied with your gadgets while walking.
5. Listen out for any vehicles behind you as criminals often attack from behind.
6. In Elevator
Stand by the door and against the wall so you can observe your surroundings better.

7. Keep a Low Profile
Avoid public display of wealth. Do not carry large sums of cash,carry expensive itemsor wear flashy jewellery. Leave importantidentification documents (e.g. identity card, passport, driver’s license, payment cards, etc.) at home. Photocopof your passport ID page is normally sufficient if asked for identification by local police.
8. Keep Your Valuables Safe in the Car
Do not place your handbag or purse on the passenger’s seat while driving. It is best to keep your valuables out of sight.
9. Keep an Eye on Your Valuables at Restaurants
Do not put your wallet, handbag or mobile phone on the table when you are at a restaurant.
10. Keep an Eye on Your Belongings
Do not leave your belongings unattended wherever you are, even for a moment.
11. Don’t Be an Easy Target
Opportunistic criminals will usually search for easy targets. Maintain situational awareness and try to make yourself a difficult target.
If you are the victim of a snatch theft, you should release your valuables immediately, as snatch thieves have at times resorted to violence if resisted or confronted. Try to get the vehicle plate number and an accurate description of the thief. Please notify the police immediately.


Wednesday, September 5, 2018

in search of excellent : customer service



Mencari bekalan dalam menghadapi karenah manusia. Walaupun kadangkala apa yang tertulis sukar dipraktikkan dalam realiti. 

Seribu satu sikap manusia. Tak semua dipelajari melalui buku dan kursus. Kita lebih faham apabila sudah menghadapinya secara berdepan.

Pengalaman melalui kehidupan.

Apapun., sekurang-kurangnya bila kursus pasti mewah dengan makanan. Alhamdulillah, save bajet hari ni.