ADVERT

Wednesday, October 11, 2017

BIRU



Saya suka warna biru. Tak dapat dipastikan pengaruh dari mana. Seingat saya, sememangnya warna biru acap kali menjadi pilihan sejak saya dibenarkan membuat pilihan. Natural mungkin.


Pada tahun 2002, setahun selepas mula bekerja. Saya membeli motosikal KRISS berwarna biru. Kemudiannya pada tahun 2005 kalau tak silap, kereta pertama saya ialah PROTON ISWARA. Teka apa warnanya?? Ya, biru.


Tidak mengejutkan malahan seperti dijangka, kebanyakan pakaian kerja saya berwarna biru. Dari biru muda, biru tua, biru manggis.... semua ada.


Mungkin juga kecenderungan saya memilih Chelsea sebagai pasukan yang disokong ketika mula mula mengenali Liga Perdana Inggeris ialah kerana jersi biru nya. Nampaknya tepat dan berbaloi.


Dan dari pandangan politik pula.... ermmmm. Adakah kecenderungan tersebut mempengaruhi?


Tak payah campur hal politik la dalam cerita ni.


Sunday, October 8, 2017

F1NALE : FORMULA 1 TERAKHIR DI LITAR SEPANG MALAYSIA

       
      
               

              


Memandangkan tahun ni tahun terakhir F1 dibuat di Malaysia. Saya belilah 2 helai t-shirt di atas ni sebagai kenang kenangan. Minat jugalah layan F1 ni tapi takdelah sampai minat giler. Duduk pula di Bandar Enstek, sebelah je dengan Litar Sepang. Tiap kali ada race memang sampai rumah la dengar sayup sayup deruman enjin tu.

Sentimental value.

Dah lama dah nak cari t-shirt replica driver macam gambar no 1 tu. Cuma tak berkesempatan. Ini pun dapat yang warna hitam sebab kalau boleh nak yang warna putih atau hijau. Warna hitam ni bukan apa, dah nak sama dengan warna kulit dah ni.. haha.

Buat masa ni t-shirt ni buat pakai dulu. Agak agak lepas 3, 4 tahun nanti boleh jadi barang rare tak t-shirt ni? 




Thursday, October 5, 2017

spek mata tertinggal kat umah


Saya tertanya tanya adakah penyakit rabun itu datang sekali dengan tabiat pelupa. Seringkali terjadi insiden di bank / pejabat pos / klinik kesihatan apabila disuruh mengisi sesuatu borang / slip mereka memberi alasan ' mata tak nampak sebab spek mata tertinggal kat rumah '. Seringkali bukan kadang kadang.

Bukankah sudah menjadi niat dan tujuan sejak awal hari berkenaan urusan yang akan mereka lakukan.  Tetapi spek mata masih tertinggal di rumah.

Ada yang singgah ke bank / pejabat pos dengan office attire tetapi apabila perlu mengisi borang alasannya ialah 'saya rabun, spek mata pulak tertinggal kat umah '.  Apa jika masuk office nanti automatik akan hilang rabunnya kot?

Takpelah tak nampak nak isi borang. Mesin ATM kan ada. Boleh keluar duit tanpa isi borang. Tapi tak nampak nombor nak tekan nombor pin sebab spek mata tertinggal kat umah.

???


Sunday, October 1, 2017

'trending now'


Sekarang ni memang macam dah jadi trend tulis thread banyak banyak / sambung sambung cerita kat twitter. Lepas tu copy paste dan post kat Facebook.

Kat blog yang boleh tulis panjang panjang ni pulak yang orang dah start tulis pendek pendek.