ADVERTHOLOGY

Monday, November 20, 2017

Saturday, November 4, 2017

HARD ROCK HOTEL, PENANG 2017


                                        

Kalau Hotel Lone Pine dalam entry sebelum ini sangat menyamankan. Yang ini berlawanan pulak.

Namapun Hard Rock kan kan kan.

Sampai pun sudah lewat sebenarnya. Check-In dalam pukul 8 malam kalau tak silap. Lepas rehat rehat sekejap dalam bilik tu terus keluar dinner di Hard Rock Café. Makan sambil dengar live band memang lain feelnya. Lagu semua best best dan yang paling best malam tu ialah 'Don't speak' yang dipopularkan oleh kumpulan NO DOUBT.  Live Band ni kalau nak tengok dari dalam bilik pun boleh sebab dia ada channel khas yang boleh ditonton dari TV dalam bilik hotel sahaja.


Lampu bilik memang suram suram je

Aktiviti pagi selepas sarapan ialah bawa Aina main pasir tepi pantai dan kemudiannya mandi kolam. Gambar ada tapi tak yah letak kat sini la. Menjolok mata. Hahaha



Tak sah kalau pergi Hard Rock tapi tak beli T-Shirt Hard Rock. Sebelum Check Out pergi Hard Rock Shop, masing masing beli sorang sehelai buat kenangan dan untuk dipakai sementara masih muat. Sebenarnya saya nak beli satu design t-shirt Hard Rock yang pernah ternampak dipakai seseorang dalam FB. Tapi takde pulak design tu kat Penang ni. Bila check balik rupanya dia beli kat Hard Rock Tokyo !!

Pada pendapat saya, Menginap di sini adalah untuk berlibur bersuka ria. Layan Live Band sampai tengah malam. Kalau nak tenangkan fikiran eloklah pergi Lone Pine Hotel tu je. Kat sini takde nak tenang nya :-)




Wednesday, November 1, 2017

LONE PINE HOTEL, PENANG 2017


Lone Pine Hotel ni terletak di area Batu Feringghi. Simpang masuk ke Hotel ini ialah permulaan kepada kawasan penjaja (macam uptown) yang buka setiap malam. Macam macam kedai ada. Dari yang jual baju, cenderahati sampailah ke kedai makan Arab, Western dan Tomyam. So kalau bab nak lepak malam malam boleh jalan kaki keluar dari hotel ke pusat penjaja ni. Malam malam memang happening.


morning view dari balkoni hotel
View kat dalam hotel ni pun cantik. Redup sebab banyak pokok ditambah pula angin pantai disebelahnya. Memang syok terutamanya bila pusing pusing kawasan hotel tu di waktu petang.


Para-sailing adalah aktiviti popular di pantai Batu Feringghi selain daripada Jet Ski. Alang alang dah sampai kena cubalah aktiviti ni. Cumanya kena hati hati juga dengan brader yang arrange para-sailing ni. Awal awal borak dia bukak harga sampai RM800 seorang. Gila apa !!! Mujur dah pernah terbaca pasal aktiviti ni yang pakej nya dalam range RM150 sahaja. Sembang punya sembang dapatlah harga RM150 tu. Mahal atau murah harga tu entahlah. Anyway, puas hati jugaklah dalam 5-7 minit menikmati pemandangan Pantai Batu Feringghi dari atas.

Ada kolam diantara restoran dan kawasan penginapan tetapi Aina rileks je tak hairan. Mungkin sebab sehari sebelum tu dah puas berendam kat private pool Lexis.

Restoran dan makanannya pun OK. Restoran bersebelahan sahaja dengan pantai. Maka, sambil makan tu boleh feel angin pantai dan boleh dengar deruan ombak sambal burung burung berkicauan gituuu. Pilihan makanan semasa breakfast pun banyak dan sedap.

Pada pendapat saya, antara hotel yang sesuai untuk stay dan release tension sebab view serta keadaan sekitar memang sangat nyaman dan sunyi. Nak buat aktiviti pantai pun dekat cuma jalan kaki sahaja.





Monday, October 30, 2017

Kembali ke alam kanak kanak


Sabtu lepas saya bawa Aina tengok movie untuk kali pertama dalam hidup Aina. 'First of the many', mungkin. Yang dah lama mengikuti blog saya ni mungkin tahu siapa Aina.

Yup, my little 4 years old daughter.

Kami menonton di TGV DPULZE Cyberjaya. Orang kata tak ramai yang layan movie di situ tetapi masa saya beli tiket tu dapat row ke-3 dari depan (Row C). Yelah tu tak ramai !

Mula mula masuk cinema tu dia takut takut la jugak sebab kali pertama kan. Keadaan yang gelap dan bunyi yang agak kuat dari kebiasaan. Sampai tutup telinga la Aina, sambal merengek nak keluar.

Lepas dipujuk pujuk dia nampak tenang dan apabila movie kegemaran dia dah mula, lama kelamaan dia selesa dan mula teruja dan mula gelak sakan dan mula tak reti duduk diam. Maklumlah ambil yang family friendly. Ada je kanak kanak seusia Aina yang duk berlari lari dalam tu. Mujur dia tak join.

Movie yang Aina tengok dan saya terpaksa join tengok ialah 'My Little Pony'.

So, bahagian mana dalam cerita tu yang korang tak faham??