Friday, March 24, 2017

Saman Parking @ Putrajaya



Setiap kali kena bertugas di Putrajaya pasti saya pening kepala. Bukannya apa, parking area sangatlah limited. Pusing 2,3 kali belum tentu boleh jumpa parking lot kosong. Pusing punya pusing punya pusing. Akhirnya parking je la tepi jalan kat area Dataran Pahlawan.

Lepas tu dapat surat cinta.

Padan muka.




Friday, March 17, 2017

Ada apa dengan Pulau Pinang?



Jika tahun lepas bercuti ke selatan tanah air, tahun ni plan nak menuju ke utara.

Pulau Pinang menjadi pilihan. Oleh kerana ini kali pertama saya dan keluarga akan bercuti area sana so puas jugaklah duk Google tempat menarik di Penang termasuklah penginapan yang bersesuaian untuk kami yang dah berkeluarga ni.

Antara yang wajib sudah tentulah nak try nasi kandar yang popular kat sana. Nak pusing pusing Georgetown sebab dengar cerita banyak port menarik kat area tu. Dan sudah pasti nak usha2 Hard Rock Cafe Penang.

Kalau ada orang Penang atau yang pernah bercuti kat Penang boleh lah share port best2 atau tips2 berguna untuk saya jadikan panduan ketika bercuti di sana nanti.

Wednesday, March 15, 2017

Treasure Hunt 2017 (I)




Alhamdulillah, tanpa disangka 1st time join Treasure Hunt terus dapat naib juara. Nampak gaya macam ada potensi untuk jadikan acara ni sebagai aktiviti sampingan hujung minggu.


Saturday, March 4, 2017

Sebenarnya, kerja tak semestinya memerlukan minat. Dalam dunia ni ada benda yang kita perlu hadapkan saja.


Bercerita pasal kerja. Sebenarnya saya bukan minat sangat pun dengan kerja yang saya buat sekarang ni. Tapi Alhamdulillah masih mampu bertahan lama. Dah lebih 10 tahun dah.


Sebabnya mudah sahaja. Takde pilihan yang lebih baik dari kerja yang ada sekarang ni.


Dengan kelulusan setakat diploma, susah nak cari kerja lain dan semestinya sukar nak demand gaji macam yang saya dapat sekarang.


Makanya, hadapkan sajalah... nak pencen lama lagi.