CPLUS

Sunday, May 24, 2015

cuti cuti malaysia @ lexisHibiscus






Sedikit berbeza dengan GrandLexis. Bilik penginapan di sini kelihatan lebih modern. Ada private steam room dan private pool. Cuma kalau dapat lokasi bilik yang bertentangan akan jadi agak kurang privasi lah sebab pool di lexisHibiscus takde dinding penghadang macam kat grandLexis. Ada kaca je. Mujur saya dapat bilik mengadap persisir pantai/laut.


ps : untuk lebih gambar, kunjungi instagram @mohdhiruan , leceh lah nak upload banyak2 kat sini :-)



Tuesday, May 19, 2015

melindungi aina




Nak main gelongsor kat taman depan rumah, ayah pun risau tahap kebersihannya. Aina masih kecil, mudah tak sihat kalau terdedah kepada benda yang kurang bersih. So, kita main dalam pasaraya je la ye buat masa ni.





Monday, May 18, 2015

demam isnin



Sudah semakin menjadi jadi sekarang ni di dalam organisasi tempat kerja. Asal hari isnin je mesti demam. Ada sahaja yang MC.  

Isnin biasanya customer ramai. Kalau staff kurang memang masaklah staff yg ada tu. 

Bukan kesian kepada staff yang MC tersebut tetapi kesian kepada staff yang datang kerja.

Sunday, May 17, 2015

self-reward



lexis hibiscus port dickson



Coming soon this May 2015. Offer punya pasal sebab murah. Lagipun memang dah lama tak bawa family bercuti. Sekali sekala kena rileks rileks kat tempat yang kita belum pernah pergi. Saya pilih pantai/laut berbanding tanah tinggi sebagai tempat percutian pilihan kerana bagi saya 'rasa' rileks, damai dan tenang hanya boleh dirasai ketika melihat permandangan pantai yang luas dan membiru.