ADVERTHOLOGY

Sunday, July 15, 2018

pacquio vs matthysse


Jika sebelum ini pertarungan pacquio - mayweather mendapat liputan meluas sampai ke Malaysia. Lepas tu Mayweather - Mcgregor pulak. Sekarang lagi hangat sebab pacquio vs matthysse lawan di Malaysia. 

Saya berpendapat pertarungan ini mampu menarik minat rakyat Malaysia terhadap sukan tinju. Nak melahirkan petinju sehebat pacquio dalam masa terdekat ni memang tidaklah. Untuk masa akan datang pun belum tentu, itu kita kena tunggu dan lihat sebab Malaysia nak cari pengganti Lee Chong Wei pun susah.

Yang pasti minat tu sudah ada. Industri Gym dengan kelas boxing nampaknya boleh untung lepas ini. Boleh pergi jauh sampai ke tahap international, atau sekadar habis di dalam gym, itu yang kita kena tunggu dan lihat.




cerita piala dunia


Rasanya macam tak syok plak kalau tak sembang sikit pasal world cup 2018 ni. Bolasepak kan sukan no 1 Malaysia. Dan saya juga memang minat bola sepak. 

Kempen piala dunia kali ini memang banyak kejutan. Jerman, Argentina mengejutkan semua sebab tersingkir lebih awal dari sepatutnya. Itali dan Belanda lagilah, layak pun tidak. Tapi team yang tinggal masa kat semi final pun sebenarnya ok jugak.. France, Belgium, England dan Croatia. 'Its Coming Home' nampaknya tak kesampaian. England juga bukanlah pasukan favourite saya.

Kempen kali ini juga ada adegan yang tak syok. 'Dive'. Drama dive dan pura pura injured dari player macam Neymar dan beberapa star player yg lain memang tidak boleh diterima. 

Siap ada parody dengarnya.

Dan rasanya Mbappe pun ada buat aksi drama lebih lebih ni.

Sebab tu final malam ni saya sokong team croatia sambil pakai jersi France.


Thursday, June 28, 2018

Supremacy







Lahir dalam lingkungan tahun 80-an. Saya membesar dengan muzik Muse, Coldplay dan Radiohead. Top of that sudah pasti Coldplay memandangkan mereka lah yang kelihatan masih aktif pada ketika ini. Tapi lately, Supremacy dari Muse ini asyik menjadi halwa telinga terutamanya dalam perjalanan pergi dan balik kerja.

Lagu lama tapi mungkin intipatinya kena pada waktu ini.

Ahhh, dengarlah... kot2 boleh layan juga.

Sunday, June 24, 2018

Menahan amarah selepas Ramadhan



Kau dah beratur panjang sampai lebih kurang 15 - 20 minit menunggu giliran kat kaunter KFC tapi bila dah sampai turn amik order, masa tu baru kau nak fikir nak makan apa? nak minum apa? nak set yang mana?

What the ****.

15 - 20 minit masa beratur tadi kau buat apa?

Masa nak bayar tol pun sama. Dah betul betul sampai toll booth baru nak cari kat mana letak touch n go.

Dan masa nak bank in duit kat kaunter bank. Dah sampai turn baru nak cari kat mana letak duit yang nak di bank in.

Harap harap saya tak selalu berhadapan dengan situasi macam ni. Nanti muda muda dah ada darah tinggi.

Eh!! Muda lagi ke? :-)