Wednesday, August 20, 2014

'bumi bertuah hasil melimpah, siapa rajin hidup mewah'



Tajuk entry diambil dari lirik lagu 'Saya Anak Malaysia' yang saya dengar melalui radio ketika dalam perjalanan ke tempat kerja semalam. Saya rasa hampir semua orang hafal lirik lagu ini cuma kadang kadang kita tak berapa nak menghayati lirik yang kita lafazkan tu.

Oleh kerana saya kebosanan mengadap jem area stadium bukit jalil masa tu, maka saya memang betul betul menghayatilah lirik lirik lagu ni. Sampai ke part lirik yang dijadikan tajuk entry ni saya terfikir ada betulnya jugak apa yang dikatakan.

Kat Malaysia ni ada macam macam cara nak cari rezeki halal. Nak cari duit tambahan yang berkat. Tengok sekeliling ada je caranya. Berapa ramai yang dah kaya raya dengan jual insuran? jadi ejen hartanah? Jual burger? Jual goreng pisang? Jadi blogger pun ada yang dah boleh buat sumber pendapatan. Ada yang mula dengan bajet kecik bukak car wash tapi sekarang dah ada 3,4 car wash atas nama dia. Ramai juga yang mengharungi kehidupan 'American Dream' dengan melakukan 2,3 kerja dalam satu masa demi cita cita menikmati kehidupan yang selesa.

Jawapannya ramai. 

Dan kita pun boleh sebenarnya. 

Samada rajin atau tidak je.




Tuesday, August 19, 2014

chelsea fc : winning start !!





Burnley 1 Chelsea 3

Diego Costa
Andre Schurrle
Branislav Ivanovic



Masih terlalu awal. Masih jauh perjalanan season ini. Tetapi kemenangan pertama sentiasa penting.


Thursday, August 14, 2014

aina masuk office



kita overtime!!

Oleh kerana ayah banyak kerja hari ni, aina pun join teman ayah kat office. Jangan meragam sudah la ye.


Wednesday, August 13, 2014

are you ready?



chelsea fc



| Petr Cech | Thibaut Courtois | John Terry | Gary Cahill | Branislav Ivanovic | Cesar Azpilicueta | Felipe Luis | Cesc Fabregas | Eden Hazard | Oscar | Andre Schurrle | Nemanja Matic | Ramires | Mohamed Salah | Willian | Marco Van Ginkel | John Obi Mikel | Didier Drogba | Fernando Torres | Diego Costa|