Monday, April 17, 2017

tips buat duit dengan cara sembang kencang



Rasa macam tak kena je bila orang bujang duk sembang kencang bagi parenting tips.


"nak jadi suami yang baik, kenalah macam ni, macam tu...."

"isteri yang baik ialah isteri yang ......"

Dan...


Orang yang beli rumah guna duit hasil jual buku 'tips mengumpul duit untuk beli rumah' padahal dalam buku tu tak tulis pun tips nya ialah jual buku sembang pasal tips mengumpul duit untuk beli rumah.


Arghhh, pening lah.



Friday, April 14, 2017

Nescafe secawan


Saya tidak pasti samada habit atau ketagihan. Secawan nescafe menjadi satu kemestian setiap pagi sebelum pergi kerja. Walaupun sekadar secawan nescafe. Ianya seakan akan menjadi pelengkap pagi saya.

Tak kenyang pun minum secawan nescafe.

Tapi, Nescafe tetap nescafe.


Tuesday, March 28, 2017

ala kadar katanya



Sekarang ni memang dah trend orang duk bercerita pasal 'cara buat majlis kahwin yang paling jimat' dan 'bagaimana untuk bercuti ke luar negara dengan bajet bawah RM100' ke???


Apapun, bila berbicara hal 'mampu' ni memang subjektif. Tahap mampu seseorang tu berbeza. Makanya, lantak pi la dia nak buat apa dengan duit dia.


Asasnya niat.. kalau niat nak menunjuk-nunjuk, tak kisahlah benda murah ke, benda mahal ke, dua dua boleh jadi riak.






Friday, March 24, 2017

Saman Parking @ Putrajaya



Setiap kali kena bertugas di Putrajaya pasti saya pening kepala. Bukannya apa, parking area sangatlah limited. Pusing 2,3 kali belum tentu boleh jumpa parking lot kosong. Pusing punya pusing punya pusing. Akhirnya parking je la tepi jalan kat area Dataran Pahlawan.

Lepas tu dapat surat cinta.

Padan muka.