ADVERT

Tuesday, August 15, 2017

i luv PM



Pening jugak kepala bila jual barang secara online kat Facebook atau Instagram ni. Walaupun Post tu dah siap bagi penerangan mengenai produk yang dijual. Harga pun dah bagitau. 

Tapi ada juga yang bagi komen 'PM' (private message).

Soalan pun takde. Tiba tiba bagi komen suruh PM. Apebenda yang nak di PM kan??

Addehhhh...




Sunday, August 13, 2017

To Do List Everyday





1) Get Up
2) Survive
3) Go Back To Bed




Saturday, August 5, 2017

epidemic


Orang kita sekarang ni dah ada penyakit baru iaitu main henpon ketika memandu. Yang follow belakang memang selalu hangin je kalau dapat driver macam ni kat depan. Kereta kejap ke kiri, kejap ke kanan, kejap slow, kejap laju. Kat traffic light pulak lepas 10 saat  lampu hijau pun belum tentu kereta dia nak bergerak sebab leka sangat layan henpon. Tak boleh nak tinggal henpon tu walaupun sekejap.

Kalau merbahayakan diri sendiri sahaja mungkin tidak mengapa. Tapi silap silap orang yang tak buat salah pun kena jugak. Memang parah lah. Tak pasal pasal.

Tapi itulah, kita ni selalunya bila dah kena (accident) baru nak menyesal. Itupun kalau betul betul menyesal. Kadang kadang tu seminggu dua je menyesalnya. Lepas tu buat balik.





Saturday, July 15, 2017

Penutup Syawal dengan Chicken Pox


Hai !

Bagaimana dengan Raya anda?
Best? Syok? Awesome? Banyak duit raya masuk? Banyak duit raya keluar? Banyak makan sate dan kambing bakar?

Alhamdulillah jika semuanya ok.


Hujung hujung Syawal ni memang banyak Open House kan. Memang syok buat plan minggu ni kemana, lepas tu ke mana. Sebab banyak sangat kan. Rasanya boleh cover keperluan hakiki waktu makan yang diperlukan dari siang sampai ke malam untuk seseorang individu normal seperti saya.


Kalau 1 hari sampai 4 biji rumah ko pergi open house tapi masih lapar, x tau la nak cakap apa.

Tapi nampaknya penghujung Syawal tahun ni tak seperti yang dijangka. Sebab time ni la saya dan Aina kena kuarantin kat umah. Dua dua kena chicken-pox !!


Rasanya macam pernah kena sebelum ni. Masa kecik kecik dulu tapi entahlah. Dah nak kena ni, redha je lah.


Belek punya belek, banyak gak Open House kena reject. Dia x nak bagi makan banyak agaknya.


Korang yang dapat undangan Open House tu eloklah pergi memenuhi undangan tersebut. Nanti dah jadi macam saya ni baru kau tahu apa ertinya kebosanan duduk rumah......


Dan tak dapat makan sate kat rumah terbuka.