Tuesday, July 22, 2014

most wanted minggu ini : sampul duit raya percuma





Kenapa perlu beli jika boleh mendapatkannya secara percuma? 


Thursday, July 17, 2014

ulangtahun pertama aina irdina




aina's cupcake
aina's present


Selamat hari lahir aina irdina.
Semoga membesar menjadi anak yang solehah.
Semoga sentiasa dilindungi Allah.
Ayah dan mama luv u :-)



Friday, July 11, 2014

palestin memerlukan kita







Bukan sahaja doa. Saudara kita di sana juga memerlukan bantuan kewangan untuk membeli ubat ubatan, makanan dan membaiki struktur bangunan yang musnah teruk.

Tidak perlu beratur panjang, tidak perlu menunggu nombor giliran. Hanya gunakan internet banking ataupun mesin deposit tunai untuk menyampaikan sedekah anda kepada saudara saudara kita di sana. InsyaAllah.






Tuesday, July 8, 2014

nak tukar duit raya RM6?




Kakak saya tiba tiba SMS dan tanya nak tukar duit raya. Saya ok je since memang tiap tiap tahun saya akan tolong tukarkan duit raya untuk adik beradik saya. Tapi bila dia bagitau dia nak note RM6, saya mula wondering. Mana datangnya note RM6 ni sebab masa pihak bank order stok duit raya dari bank negara sebelum ni memang tidak ada diberitahu pasal kewujudan note ni.

So, kakak saya SMS imej di atas untuk kepastian. Well, saya tak tahu samada imej tu betul atau tak sebab saya yang keje bank ni pun takde dapat memo pasal duit RM6 ni. Maybe edit je kot. Saja diorg ni nak main main.

So, saya cakap kat kakak saya yang duit macam tu memang takde. Kalau ada pun duit yang macam dalam gambar bawah ni.... errr, nak ke?















Ahaksssss..... :-)