CPLUS

Saturday, December 20, 2014

panduan saya menidurkan baby aina di siang hari





  1. Bagi susu
  2. Baringkan depan tv
  3. Buka disney channel
  4. Tunggu lebih kurang 15 minit
  5. zzzzZzZzzZZZZzzzz........


Thursday, December 18, 2014

istiqomah


credit : thegoodquote instagram

Haaaaaa....dah hujung hujung tahun ni confirm ramai yang dah mula pasang azam untuk tahun depan kan. Ramai yang tak ngaku, katanya soo typical tapi dalam hati duk pasang gak cita cita yang cuba nak dicapai untuk tahun depan. Heeeeeee.

Ada yang nak kurus, ada yang nak gemuk, ada yang start nak jogging hari hari, ada yang start nak menabung RM200 sebulan sebab nak kawen dan macam macam lagi lah.

Tak salah nak pasang azam a.k.a angan angan a.k.a cita cita. Yang membezakan sama ada azam tu terlaksana atau tinggal harapan bergantung kepada diri sendiri.

Nak mula memang senang. Nak istiqomah tu yang susah. 

Anyway, selamat berjaya atas segala azam rakan rakan untuk tahun depan.

Wednesday, December 17, 2014

Sunday, December 14, 2014

data plan apa yang anda guna?




Setelah lebih setahun menggunakan data plan internet celcom, akhirnya semalam saya ke Alamanda Putrajaya untuk bertukar kepada DIGI. Alasannya lebih kepada mengurangkan kos. 

Data plan celcom berharga RM68 sebulan. Berapa GB saya tak ingat sebab dah lama sangat subscribe. Untuk DIGI pula saya hanya perlu membayar RM45 sebulan untuk 2GB data internet. So, dapatlah jimat sebanyak RM23 sebulan.

Saya tak perlu banyak, 2GB tu cukup untuk saya berblog dan berInstagram. Tapi kalau rakan rakan tahu data plan internet lain yang menawarkan lebih GB dan lebih kurang yuran bulanannya bolehlah berkongsi diruangan komen ya. 

Anyway, senang betul nak cari parking kat Alamanda sekarang ni ye. Selalunya kalau datang waktu tengah hari di hari cuti ni memang hampir penuh jugak la parking nya tapi semalam banyak betul tempat parking yang masih kosong. Adakah kerana cuti sekolah ni ramai yang balik kampung ataupun pembukaan IOI City Mall mulai memberi kesan kepada Alamanda? Entah lah... tetapi sebagai pengguna, saya suka keadaan ni. Parking senang dan keadaan Mall tak terlalu sesak.