ADVERTHOLOGY

Friday, July 23, 2021

Sekadar renungan


SMS dari CITF diterima pukul 6:25 petang suruh semak mySejahtera sebab tarikh  temujanji vaksin sudah ditetapkan. Sekali tarikhnya hari tu juga pukul 6:30 petang. Kacau. Last minit betul ni.

Mujur cucuk dekat Movenpick Sepang. Kira dekat juga la dari Bdr Enstek. Kalau diabaikan kali ini takut entah bila pula dapat tarikh baru dan kalau hal ini tersebar meluas, nescaya boleh jadi bahan untuk kawan kawan label saya anti-vaksin.

Selesai bersiap dan menyikat rambut secara ala kadar. Demi mencapai target 'herd immunity' saya meredah juga roadblock untuk ke destinasi. Dah siap siap buka MYsejahtera, mana la tau masa kat roadblock nanti polis minta bukti kenapa keluar rumah tapi sayangnya mereka tak tahan pun. Kecewa juga sebab dah excited nak tunjuk kat mereka saya sudah terima tarikh temujanji vaksin selepas menunggu sejak February 2021. Takpelah takde rezeki. Tapi saya tidak mudah berputus asa.

Takpe, time balik nanti kita try lagi.