ADVERTHOLOGY

Tuesday, August 24, 2021

Ingatan mesra

Ada masa terluang tu cuba belek belek debit kad kat dalam wallet/purse tu. Debit kad sama juga macam kredit kad iaitu ada expired date. Lima tahun.

Kalau dah nak dekat tarikhnya tu eloklah pergi bank tukar baru. Jangan tunggu last minit. Last minit takpe lagi. Takut lupa terus. Sekali nak swipe bayar beli barang dapur kat AEON baru teringat kad dah expired. Naya !!


13 comments:

uncle gedek said...

nasib baik sebut... terus uncle jeling kad uncle... hehehehe

Ujie Othman said...

Ni kisah benar pengalaman sendiri lah ya? 😀

iwan said...

@uncle gedek : uncle xpe, byk kad dlm wallet boleh buat back up.

@ujie othman : ini contoh shj .. hehe

Zhi said...

Ni mesti peringatan untuk diri sendiri sebab dah terkena ni.. hahah. takziah!

Laura Cantik said...

huhu.
harap masa tukar debit card, dapat la card lawa - lawa.

iwan said...

@zhi : nyaris2

@laura cantik : kalau ada stok.

@mnsiabrubah said...

hahahaha.. memang lupa pun..!
tolong ingatkan balik tahun depan eh..

:p

...

iwan said...

@mnsiabrubah : addehh.. klu kat facebook ok la juga setahun sekali dia up memories :-)

Dasir Rounin said...

Lah...bru perasan kad saya nak expired da tahun depan..hhihihi

iwan said...

@dasir rounin : masih ada masa, lambertt lagi :-)

Asrul "iLham" Sany said...

Hahaha ni betul... Aku kena gak

Ma said...

Betul betul.. dulu rasa tgk card lama je lg rasa nk expired.. colour card pn da kaburrr ngam2 nk expired tu..

pisau belati said...

Assalamualaikum, lamanya tak singgah sini. Kau masih aktif menulis ya.